Ny ungdomsrekord i spydkast

Posted: 30. september 2010 in Ikke kategoriseret

Det har været småt med talenter i spydkast de seneste år. Jeg ved ikke hvad det skyldes, men faktum er, at kun seks personer i år har kastet over 60m med 800gram spyd, hvoraf den yngste er 27år!!!. Heldigvis har jeg set mange talenter rundt omkring i de mange klubber – blandt andet Århus1900, Aabenraa, Bagsværd, Amager, Sparta, Skive og Vejen, så håbet lever heldigvis.  Derfor vil jeg sætte mere fokus på ungdomsspydkasterne på spydkast.dk, således at vi kan skabe en bedre kultur omkring verdens bedste sportJ

For at kickstarte dette, har jeg lavet et kort interview med Lukas Bjørnvad, som i September måned satte ny dansk ungdomsrekord i spydkast.

Navn: Lukas Gustav Björnvad
Klub: IK Hellas Roskilde
Træner: Jesper Breum Eriksen
Højde/vægt Jeg er 1.88 m, ca. 72 kg

Lars ”Hej lukas – tillykke med din danske rekord”

Lukas ” mange tak”

Lars ” Kan du fortælle lidt om dig selv”?

Lukas ” Jeg er en ung frisk gut som elsker min sport. Jeg er helt klart ude-menneske og det kombineres godt med atletikken”

Lars ” Super! Og med hensyn til atletikken, hvilke resultater har du så præsteret i de seneste to år”

Lukas ”Jeg startede med min første danske rekord i spydkast til världungdomsspelen i Göteborg i 2009. Her kastede jeg 50,71. Her i 2010 slog jeg dansk rekord 1. gang i Hässleholm med et kast på 56,14. Jeg vandt DN Galan i spydkast med et kast på 54,22. Den 4. og 5. september var der DMU og her kastede jeg 55,07. Senere på året, helt præcist d. 19. september, var der øst mesterskab for hold i Hillerød og her slog jeg min egen danske rekord med et kast på 59,56. Til afslutningsstævnet i Greve kastede jeg 58,05. Alt i alt en af de bedre sæsoner i spydkast”

Lars ” Laver du andre ting ved siden af atletikken – nogle hobbyer f.eks?”

Lukas ”Ud over min sport, er jeg mest til hjemlig hygge, god mad og være sammen med vennerne. Lige pt er atletikken min største hobby/fritidsinteresse”

Lars ” Har du dyrket andet end atletik”?

Lukas ”Jeg har gået til fodbold, svømning og brydning ganske få gange, men det har ikke fanget mig ligesom atletikken”.?

Lars ”Hvor ofte træner du om ugen”

Lukas ”Jeg træner ca. 8 timer om ugen fordelt på 3-4 træningspas. Håber at ansøgningen til TUD (talent udvikling Danmark) går i gennem så jeg kan få lidt ny inspiration til træningen.”

Lars ”Hvad er din bedste sportsoplevelse oplevelse”?

Lukas ”Jeg har rigtig mange gode oplevelser men den bedste oplevelse er helt klart min danske rekord i Hillerød. Den skal der meget til at slå. Det skulle da lige være hvis jeg nåede et kast på 60 m inden jeg rykker op til næste år”.

Lars ”Hvad er dine mål”?

Lukas ”Mit største mål er at komme med til OL. Mit delmål er at nå 70 m med 700g spyd til næste år. (Der skal godt nok knokles 🙂 )

Lars ” Og hvem er din ynglingsspydkaster”?

Lukas ”En af mine største idoler indenfor spydkast er Tero Pitkämäki. Han er fed”.

Kommentarer
 1. Peter Mølkjær siger:

  Hej Lars
  Tak for en god side og super at du netop nu sætter fokus på de unge spydkastere og på denne måde bakker op. Lige netop nu er der en række unge talenter som udvikler sig meget positivt. Du nævner selv Lukas, som har været virkelig tæt på de magiske 60 m med sit 600g spyd. Også årgangene 93-94 har i denne sæson vist stor fremgang med en 3-4 kastere som nærmer sig de 60 m med 700g. Det bliver spændende at følge dem op i 800g næste år. Det kan være at vi får et par af dem over 60 m. Det siger de ihvertfald selv 🙂 Det mest positive er at der er tale om en gruppe, som mødes til stævner, hvor de i den grad bakker hinanden op og leverer nogle superspændende konkurrencer, hvor intet er afgjort før sidste dreng har kastet. For første gang i lang tid var der således i år ganske stor publikum interesse ved spydkastkonkurrencen for 16-17 årige ved DMU – dejligt.

  Peter
  Ballerup-AK

 2. Lars Møller siger:

  Hej Peter.
  Jeg er glad for at høre, at mit initiativ bliver taget godt i mod. Vi har et stort hul i spydkasteliten, og jeg håber på, at mange af de gode ungdommere vi har i dag, kan blive gode seniorer. Det kræver lidt benarbejde, og det vil jeg gerne bidrage til.
  Der er talenter nok derude i klubberne – de skal bare have en hjælpende hånd:)

 3. Lasse Skibsbye siger:

  Sejt Lars. Du er virkelig en ildsjæl! Keep it coming…

  Ses på banen – Skip

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s